de-lou-logo-compleet-geel

Ondertussen zullen jullie al wel weten dat we verhuizen, maar die verhuisdatum en de locatie, daar zijn we toch wat mysterieus rond gebleven,
dat klopt!

We nemen je even terug mee in de tijd: 

de-lou-house-koffiebranderij-koffiebar

2014

Toen een jeugdigere Nienke & Joos hadden besloten De Lou te openen. Dat Nienke ooit een zaak ging uitbaten stond al in de sterren geschreven. Joos was nog wat terughoudender. 

Na allerlei opleidingen en in de praktijk iedere werkdag de klokrond ervaring op te doen heeft Nienke besloten “we gaan ervoor”. De Lou ging het worden, toen nog meer een geschetst concept maar de kernwaarden coffee & food stonden al vast. To do: Alles sparen wat mogelijk was! De horecasector, dat horen banken nu eenmaal niet zo graag.

2017

De centjes waren gespaard, het concept was concreet. Nu de locatie nog. Om heel eerlijk te zijn had Nienke altijd gedacht dat De Lou zou plaatsvinden in een stad, maar Joos was heel duidelijk: “als ik een zaak uitbaat is dat in mijn eigen dorp”. 

December 2017 was het dan zover, we hadden een pand gevonden. Eigendom van Harry & Madelein, al jaar en dag een handelszaak. Toen wij ons huurcontract tekenden zaten we in een oude bloemenwinkel (jawel, de bloemen volgen ons, je zal het zien). En kijk, die centjes waren wel gespaard, maar alles was enorm bescheiden. Alles zelf doen was de boodschap. 

2018

Met een héél bang hartje, hopend op een beetje volk gingen we ons zaakje openen. Wij wisten ook dat ons concept in Pelt héél anders ging zijn. Onder ons 2 gingen we De Lou openhouden, hopend dat enkele klanten ons wilden komen bezoeken.

07/07/18

Openingsweekend:

Nou, nou, wat hadden wij ons miskeken. Pelt heeft ons van dag 1 met open armen omarmt en ons niet meer losgelaten. Waar wij natuurlijk énorm, énorm dankbaar voor zijn. Zo zie je maar dat passie & liefde voor je vak altijd werkt!

2020

Ondertussen hadden we een hele De Lou-fanbase & een heel team. Bleven we, of bleven we niet. Na een lang beraad samen met ons team kwamen we tot het besluit: onze toekomst ligt in een ander pand. Samen hebben we oervoorwaarden geschreven voor de 2.0 zoals wij het benoemen:

Makkelijk toch? Blijkt van niet, gelukkig zijn Nienke & Joos lekker koppig. Te koop of niet, wij gingen langs. Zodoende kwamen we bij de locatie van Peter Aerts, een bloembinderij (kijk daar zijn die bloemen weer). Hiermee vinken we al onze oervoorwaarden af. Zo gelukkig als 2 kleine kinderen konden we eindelijk onze dromen verder zetten.

Oei, daar was COVID. Om een zeer lang verhaal kort te maken: COVID vs banken vs horeca is geen goede combinatie. Maar hey, de aanhouder wint. Dankzij de massale steun van onze klanten in deze lockdown periodes konden we toch vertellen ‘hey, corona of niet, De Lou blijft draaien.

2021

02/05/21 

Het was zover, de sleutel mochten we in ontvangst nemen. Ik denk dat dit het moment was dat we allebei als “het moment” kunnen omschrijven dat we apetrots waren op ons team, maar ook op ons zelf. “Miljaar” zei den bompa, “det höbt ge toch mer weer goot gedoan gekriege int midden vanne corona” Meestal zijn we bescheiden mensen, maar op dat moment voelden we onszelf toch ook wel echt trots.

2022

Verbouwen, leuk toch! Na 1 jaar van verbouwen is ie er dan, De Lou 2.0. Het volledig “af” zal pas voor 2025 zijn, maar hey, we kunnen open. Wij zijn alvast super enthousiast & kijken er enorm naar uit! Met hetzelfde bang hartje als 4 jaar geleden zullen wij jullie vanaf 5 mei op onze nieuwe locatie ontvangen. 

Wij zullen dinsdag 19 april sluiten op huidige locatie en donderdag 5 mei openen op nieuwe locatie. 

Wij wensen geen grotere zaak, wel meer De Lou beleving. We zijn en zullen altijd die gezellige De Lou blijven.

Wij kijken er alvast naar uit!
De Lou 


Terug naar nieuwsoverzicht


Bekijk ons menu


Reserveer

Lindelsebaan 9, 3900 Pelt

hello@delou-cofee.be

+32 (0) 11 76 66 38

De Lou met verlof

De Lou gaat er even tussenuit 😁

Wij zijn van maandag 10 juli t. e.m. woensdag 26 juli gesloten.

Donderdag 27 juli staan we weer fris & fruitig voor jullie klaar ☀️

Lots of love,
De Lou
🐶