de-lou-logo-compleet-geel

Koffie selectie

de-lou-strikje-blauw

DE LOU
Original Espresso Blend

Geniet van De Lou’s fruitig en pittig karakter. Ideaal duo met melk, maar ook prima op zichzelf.

de-lou-strikje-geel

OSWALD
Mild Lungo Blend

Geniet van Oswald’s zoete aroma’s met een milde nasmaak. Ideaal voor ieder moment van de dag.

de-lou-strikje-groen

JOE
Strong Espresso Blend

Geniet van Joe’s pittig karakter met een nootachtige ondertoon. Een blend met karakter, ideaal om de dag mee te starten.

de-lou-strikje-roze

MAURICE
Décaf blend

Geniet van Maurice’s volle, zoete body met tonen van chocolade. Zacht voor de maag en perfect doorheen de hele dag.

Onze originekoffies worden per seizoen aangekocht, vraag ernaar in de zaak!

Thee selectie

Groene thee.

12 – 15 g/l 2 – 3 min. 70 – 80°

DOPEY
China chun mee

China Chun Mee is een erg populaire traditionele Chinese groene thee. De pure Chun Mee groene thee is een milde groene thee, een kenmerkende smaak met een pittig aroma en een lichte zoetigheid in je kop

HELLO WORLD
Gunpowder

Gunpowder is een Chinese groene theesoort. De thee heeft haar naam doordat de grijs- groene balletjes van de opgerolde thee bladeren lijken op kanonsbuskruit. Deze “groene parels” geven een typische sterke, pittige smaak na de eerste trek. Deze thee wordt gebruikt als basis voor de Marokkaanse muntthee.

LIGHT PRINCESS
Green darjeerling ftgfop 1

Deze groene Darjeerling, afkomstig uit de streek Darjeerling in India, is van de beste kwaliteit en dan ook afkomstig van de eerste pluk. Voor de productie van deze thee gebruikt men bladeren van dezelfde struik als voor de zwarte Darjeerling. De bladeren zijn klein en donkergroen met een zachte, fruitige smaak en een licht kruidig aroma. Een heerlijk alternatief voor Darjeeling liefhebbers.

JASMINE

China Jasmine high 
grade jinjing

Jinjing Jasmine thee is gemaakt op de traditionele wijze buiten Changsa in de Hunan provincie. Het is een groene thee van de hoogste kwaliteit, 28% gefermenteerd. Zoals de traditionele wijze het voorschrijft heeft deze thee zijn aroma van verse jasmijnbloemen die tijdens het fermentatieproces bij de thee worden gelegd. Deze thee biedt het subtiele aroma van de jasmijn thee met als resultaat een zachte en delicate kop.

Oolong thee.

12 g/l 1 – 2 min.  80°

MAGIC
China Oolong

Een speciale Chinese Oolong. De met de hand gerolde parels vormen een schouwspel tot ze zich ontpoppen tot hun oorspronkelijk blad. Een mooi oranje kleur met een zachte noot smaak maakt deze thee tot een favoriet van velen.

OUTCAST
Milky Oolong

Dit is heel bijzondere Oolong. Vanwege het karakter, maar ook vanwege de productie. Deze Milky Oolong komt uit de provincie Fujian in China. Onmiddellijk na het verwelken van de theeblaadjes worden de blaadjes kort gestoomd boven melk. Het heldere olijfkleurige blad behoudt door het stomen zijn zachtgroene kleur en krijgt door de melk een heerlijke romige smaak. Het blad is na het stomen handmatig gerold en gedroogd. Het is een prachtig schouwspel, het uiteenvouwen van de theebladeren. Met een overweldigende smaak van elegante aroma’s met een subtiele melktint.

Witte thee.

12 – 15 g/l 1,5 – 2 min. 70 – 80°

WHITE FAIRY
Vietnam mao fen

Mao Feng witte thee is geproduceerd op zeer kleine schaal en is de favoriet van de Chinese Royals, door zijn kleur omschreven als jasmijnwit. Door zijn geel-groene kop, de bloemige smaak en de fijne elegante aroma’s is dit een winner voor iedereen.

Zwarte thee.

12 – 15 g/l 3 – 5 min. 95 – 100°

GRANDAD Pe erh thee
Pu erh mini toa cha

Een zwarte thee afkomstig van de hoge heuvels van het prachtige eiland Ceylon in Sri Lanka en is een kwaliteitsvolle thee. Een levendige en vol aromatische thee met een prachtige afdronk.

NUTTY BLACK
Assam op

Deze zwarte thee komt uit de staat Assam in India en is de populairste thee van India. Assam thee staat bekend om zijn unieke, karakteristieke moutachtige smaak. Deze thee zorgt voor een gouden kop met een volle body en een kruidige nasmaak.

LIGHT PRINCESS
Green darjeerling ftgfop 1

Een zwarte thee afkomstig van de hoge heuvels van het prachtige eiland Ceylon in Sri Lanka en is een kwaliteitsvolle thee. Een levendige en vol aromatische thee met een prachtige afdronk.

DARK PRINCESS
Darjeerling ftgfop 1
first flush blend

Deze zwarte darjeerling afkomstig uit de streek Darjeerling in India, is van de beste kwaliteit en dan ook afkomstig van de eerste pluk. De heldere gouden- amberkleurige kop heeft een fris en floraal aroma met een milde smaak. Een parel van een thee waar iedere theeliefhebber bij wegdroomt.

SMOKED HAPPINESS
Lapsang souchong

Lapsang Souchong is een zwarte theesoort uit China, afkomstig uit de provincie Fujian. Na oxidatie wordt deze thee in bamboe- manden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Dit alles creëert een rokerige, smeuïge smaak in je kop. Een échte aanrader.

SOLEMNLY SWEAR
Afternoon tea

Deze thee bestaat uit een mélange van Assam en Ceylon thee. Door zijn kenmerken is dit een thee die goed samengaat met melk en suiker, net zoals de Engelsen hun thee graag drinken. Dit is een thee die je de hele dag een genot in je kop bezorgd.

Infusies

KAMILLE-
BLOESEMS
Een infusie van 100% kamille

ROOIBOS
Een infusie van 100% rooibos

ROSE HIP
Een infusie van 100%Oorganic rose hip peels.

CHOCO DREAM
Een heerlijke infusie van pittige chocolade
tinten in je mok

CHAI HERBAL
Een infusie van een kruidige Chai, met kruiden

Mélanges

HAPPY
Mun

Een melange van China Chun Mee groene thee met gedroogde pepermunt haalt het beste van de twee naar boven. Geniet van je kop thee met een pittig aroma, zoete tinten en een heerlijke muntsmaak.

DECOLLETHEE
Seizoensfruit

Een melange van onze berry selection (appel, hibiscus, vlierbloesem, roseship, bramen, zwarte bes, rode bes) met onze China Oolong, creeërt een evenwichtege thee voor ieders smaak palet. Geniet van de zoete fruit tonen in samenhang met een subtiele hint van noot aroma.

BASHFUL
Orange & papaya

Een melange van sinaasappel bloesems en gecarameliseerde papaya stukjes samen met onze Ceylon thee creeëren een smaakbeleving in je mond. Geniet van de fruitige en zoetearoma’s samen met de volle body van de Assam thee.

WILD CHILD
Gerookte munt

Een melange van Lapsang Souchong met gedroogde pepermunt biedt een perfect duo. Geniet van je kop thee met een rokerige, smeuïge aroma’s en een heerlijke muntsmaak.

GOODMORNING
Ginger & lemon

Een melange van gedroogde gember in eeuwige harmonie met onze Gunpower creeërt een power kop. Een harmonie van gember en citrus smaken samen met de energie van de gunpower creeërt een prima start van de dag.

GIRL BOSS
Apple

Een melange van China Chun Mee groene thee met gedroogde appel, biedt een smaakvolle kop thee met een pittig aroma met de zoete tinten van appel.

LILO
Tropica

Een mélange van China Oolong met gedroogde banaan en gecarameliseerde ananas. Geniet van de infusie met zoet, exotische aroma’a in harmonie met de nootige tinten van de oolong.

Onze originekoffies worden per seizoen aangekocht, vraag ernaar in de zaak!

Selectie van
koffies en theeën.

De Lou bij jou thuis?

Je kan de verschillende koffies en theeën aankopen in De Lou. De prijzen variëren per soort en zijn voor jouw gemak alleen zichtbaar in onze winkel. Voor eventuele vragen staan we graag tot je beschikking via het onderstaande contactformulier!

Lindelsebaan 9, 3900 Pelt

hello@delou-cofee.be

+32 (0) 11 76 66 38

De Lou met verlof

De Lou gaat er even tussenuit 😁

Wij zijn van maandag 10 juli t. e.m. woensdag 26 juli gesloten.

Donderdag 27 juli staan we weer fris & fruitig voor jullie klaar ☀️

Lots of love,
De Lou
🐶